Opis produktu
MYCOMEDICA SUSZONE GRZYBY REISHI LAKOWNICA 100 G
Suszone Reishi (lakownica żółtawa) to bogaty w prozdrowotne substancje czynne, a jednocześnie bardzo smaczny grzyb do użytku gastronomicznego, który szczególnie dobrze nadaje się do produkcji naparów i nalewek.
Grzyb Reishi nazywany jest przez Chińczyków "grzybem nieśmiertelności". Posiada ogromną ilość substancji bioaktywnych, które pozytywnie wpływają na zdrowie człowieka, pomagają odżywić krew, wspierają psychikę i pomagają wzmocnić odporność.
Cechy:
- suszone całe owocniki
- do użytku gastronomicznego
- wysoka zawartość 1,3/1,6 betaglukanów
- uprawa kontrolowana
- zbierane ręcznie
- najwyższa jakość
Zastosowanie:
- wspiera odporność
- odżywia Krew
- wpływa pozytywnie na psychikę
- wspiera organizm po chorobie
Jakość i bezpieczeństwo
Zioła i grzyby, z których powstają produkty MycoMedica, uprawiane są w nietkniętych przez cywilizację chińskich prowincjach Fujian i Jiangxi, które słyną ze swoje nieskażonej przyrody. Są one testowane w laboratoriach w Niemczech na obecność pestycydów, metali ciężkich, mikroorganizmów, szkodliwych grzybów i promieniowania, aby mieć pewność, że są one od nich wolne i w pełni bezpieczne dla konsumentów.
Specyfikacja:
- Producent: MycoMedica
- Typ: grzyb spożywczy
- Roślina: Lakownica żółtawa
- Nazwa łacińska: Ganoderma lucidum
- Ilość: 100 g
- Termika: neutralna
- Smak: słodki / lekko gorzki
- Tropizm: Serce, Wątroba, Płuca
- Kraj produkcji: Czechy
Skład: Lakownica żółtawa (Ganoderma lucidum) 100 g